Cseresznyés crumble

Az egész úgy kezdődött, hogy nyaralni ment a család. …a telken állt egy hatalmas fa, roskadásig tele cseresznyével. Ez a cseresznye annyira, de annyira finom volt, hogy gondoltam megörökítem egy süteményben is. Igen ám, de idegen konyhában, saját eszközök nélkül, minimális alapanyag állt csak a rendelkezésemre. Arra jutottam, hogy most jött el az ideje a híres crumble, azaz a morzsasüti elkészítésének. Tepsi híján lábasban sült, de ez egy cseppet sem rontott az ízén. Cseresznye, fahéj, vaj, liszt, cukor, vanília és citrom.
Nagyon gyorsan összerakható, finom desszert, méltó a mosolygós cseresznyeszemek felhasználásához! Süssétek meg, szerintem Ti is szeretni fogjátok.

 

2016-06-22_18.02.57

Hozzávalók:

25 dkg cseresznye
1 tk fahéj
20 dkg liszt
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1 cs Bourbon vaníliás cukor
1 citrom leve

Elkészítése:

1. A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk, majd egy kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé pakoljuk. Ezt jó alaposan meghintjük a fahéjjal és a vaníliás cukorral.
2. Egy tálba mérjük a lisztet, a cukrot és miután összekevertük, belemorzsoljuk a vajat.
3. Ezt a morzsás részt egyenletesen eloszlatjuk a cseresznye tetején, majd ráfacsarjuk egy citrom levét. Alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a fóliát levesszük és további 5-10 percig pirítjuk. Langyosan tálalva a legfinomabb, de hidegen 1-2 gombóc fagyival sem rossz!

 

Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu