RAKOTT CUKKINI BOLOGNAI MÁRTÁSSAL

A házilag készített bolognai mártás teszi igazán különlegessé ezt az olaszos ízvilágú, szénhidrát-csökkentett ételt. Próbáljátok ki!

 

1467088002_600x500

Hozzávalók (2 adag):

150 g darált sertéslapocka

1 nagyobb darab cukkini

200 g Happy-Frucht dobozos paradicsompüré

½ vöröshagyma

2 db fokhagyma

őrölt fekete bors

oregánó

bazsalikom

1 tk. olívaolaj

35 g zsírszegény sajt

 

Elkészítés:

1. A vöröshagymát finomra vágjuk és az olívaolajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal. Fedő nélkül lepirítjuk a húst.

2. Amíg a hús pirul, addig egy másik lábosa beleöntjük a paradicsompürét, melyet fűszerezzünk sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval és aprított fokhagymával. Az egészet összeforraljuk, majd a lepirított húsra öntjük. Elkeverjük és rövid ideig együtt főzzük.

3. Közben a cukkini két végét levágjuk, megmossuk és hosszában vékony szeleteket vágunk belőle.

4. Az elkészült bolognai mártás egyik felét egy hőálló tálba önjük. Rátesszük a cukkini szeletek felét, majd leöntjük a bolognai mártás másik felével, melyet beterítünk a maradék cukkinivel. A tetejére sajtot szórunk és 200 C fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

 

1467088004_600x500

1 adag tartalmaz:

Energia: 300 kcal

Fehérje: 22 g

Szénhidrát: 11 g

Zsír: 18 g

 

Szerző: Földi Rita