ÍGY KÉSZÍTS GYORS ZÖLDSÉG MÁRTOGATÓST
Könnyű, diétás nassolnivaló vagy egy kerti parti előétele lehet ez a zöldfűszeres sajtkrém roppanós zöldségekkel. Nyári melegben jól esik nyers, friss zöldségeket rágcsálni. Válasszuk a magas víztartalmú uborkát, de lehet benne még paprika, répa vagy szárzeller is.
A lényeg, hogy ezeknek nagyon alacsony a kalóriatartalma és egy villámgyorsan elkészíthető mártással dekoratívan tálalhatóak. Biztos, hogy még azok is rá fognak kapni, akik nem szeretik annyira a zöldségeket.
120 g Pilos zsírszegény friss sajt (Lidl-ben kapható)
60 g natúr joghurt
100 g natúr vagy tejszínes krémsajt
½ csomó petrezselyemzöld
só
pár csepp olívaolaj
pár csepp citromlé
ízlés szerint zöldségek: répa, uborka, szárzeller, kaliforniai paprika, újhagyma, stb.
Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk.
2. A mártogatós hozzávalóit összekeverjük egy tálban és már fogyaszthatjuk is.
1 adag sajtkrém zöldségek nélkül tartalmaz:
Energia: 225 kcal
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 15 g
Szerző: Földi Rita