ÍGY KÉSZÍTS GYORS ZÖLDSÉG MÁRTOGATÓST

Könnyű, diétás nassolnivaló vagy egy kerti parti előétele lehet ez a zöldfűszeres sajtkrém roppanós zöldségekkel. Nyári melegben jól esik nyers, friss zöldségeket rágcsálni. Válasszuk a magas víztartalmú uborkát, de lehet benne még paprika, répa vagy szárzeller is.

 

1467345332_600x500

 

A lényeg, hogy ezeknek nagyon alacsony a kalóriatartalma és egy villámgyorsan elkészíthető mártással dekoratívan tálalhatóak. Biztos, hogy még azok is rá fognak kapni, akik nem szeretik annyira a zöldségeket.

1467345337_600x500Hozzávalók (2 adag):

120 g Pilos zsírszegény friss sajt (Lidl-ben kapható)

60 g natúr joghurt

100 g natúr vagy tejszínes krémsajt

½ csomó petrezselyemzöld

pár csepp olívaolaj

pár csepp citromlé

ízlés szerint zöldségek: répa, uborka, szárzeller, kaliforniai paprika, újhagyma, stb.

Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk.

2. A mártogatós hozzávalóit összekeverjük egy tálban és már fogyaszthatjuk is.

 

1 adag sajtkrém zöldségek nélkül tartalmaz:

Energia: 225 kcal

Fehérje: 16 g

Szénhidrát: 6 g

Zsír: 15 g

 

Szerző: Földi Rita