Mézeskalács keksz

Fogadjátok szeretettel a kedvenc alaktartó keksz receptem téliesített változatát! Szerintem sokunknál a december nélkülözhetetlen íze a mézeskalács fűszerkeverék, ugyanúgy hozzá tartozik a karácsonyi ízkavalkádhoz, mint a hókifli és a mákos bejgli! 😉 Bátran pecsételjétek kedvetekre, mert a sütés után is megmarad a szép minta, a tökéletes keksz állag mellett! 🙂 Ennél többet egy keksznek nem is kell tudnia… 🙂 Süssétek, szeressétek! 😉

mezeskalacskeksz

Hozzávalók a kekszhez:
20 dkg puha vaj
1 db tojás
10 dkg barna nádcukor
30 dkg liszt
fél cs mézeskalács fűszerkeverék ( 13 gr)
1 csapott kk fahéj
0,5 kk őrölt szegfűszeg
15 dkg étkezési keményítő
1 kk sütőpor

Elkészítése:
1.Először a keksznek állunk neki, ehhez robotgéppel habosra keverjük a puha vajat, a tojással és a cukorral. Egy külön tálban összeforgatjuk a lisztet, a fűszerkeveréket, a fahéjat, a keményítőt és a sütőport, majd a vajas krémhez adjuk és tésztává gyúrjuk. Fol-packba csomagoljuk és fél órára betesszük a hűtőbe.
2. Lisztezett munkafelületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, tetszés szerinti kiszúrókkal szaggatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 12-13 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat! 🙂

+1 tipp: Én a Kotányi-féle Mézessütemény fűszerkeveréket használom már évek óta, mert abból elég kellemesen kiérződnek az ízek.

 

Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu