Málnás-túrós kocka

Nagyon megkívántam a málnát, még szerencse, hogy a múlt nyáron pár adaggal eltettem belőle a hosszú téli -málnamentes- időkre. Volt itthon egy kis túróm is, ezáltal hamar megpecsételődött a málna sorsa. Ennél a sütinél nem csak a krémbe, hanem javarészt a piskótába kerültek a gyümölcsszemek. Friss és üde desszert, amit legközelebb szülinapi meglepetés tortaként fogok újra elkészíteni.

malnas_turos_kocka

Hozzávalók a tésztához:
4 db tojás
17 dkg cukor
1 e.k vanília esszencia
12,5 dkg Rama
23 dkg liszt
10 gr sütőpor
15 dkg málna

Hozzávalók a krémhez:
2 dl tejszín
2 cs habfixáló
2 cs vaníliás cukor
8 dkg porcukor
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
5 dkg málna
+1 tk porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
1. Először a tésztának állunk neki. Ehhez egy keverőtálba öntjük a cukrot, a tojásokat, a vaníliát és a puha Rama-t. Robotgép segítségével alaposan elkeverjük. Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
2. Sütőpapírral kibélelünk kettő db 20×20 cm-es tepsit, majd belekanalazzuk a tésztát és eloszlatjuk rajta a málnát, amit egy kicsit bele is nyomkodunk a tésztába. 180 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, mert sütőnkénti eltérés előfordulhat. Ha kész, félretesszük hűlni, majd mindegyik tésztát vízszintesen félbevágjuk.
3. Következő lépés a krém elkészítése. Ehhez egy keverőtálban elkezdjük felverni a tejszínt, majd hozzáadjuk a habfixálót és a vaníliás cukrot és kemény habbá verjük, utána hozzákeverjük a porcukrot, a túrót, a málnát és végül a mascarpone-t. 20 percre hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen, majd a tészta egyik lapjára kanalazzuk kb. 1 cm vastagon, erre megy rá egy tésztalap, majd még egy réteg krém és lezárjuk az utolsó tészta réteggel. Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu