Uszkó Laci kedvence: Tejfölös házi rakott burgonya baconnel is rétegezve

Ha hív a kaland szava: felfedezők mannáját vízzel alaposan tisztára dögönyözzük, majd héjában forró vízbe dobjuk, így puhítjuk.
Még melegen lenyúzzuk a bőrét, kínjában hagyjuk kihűlni, majd felkarikázzuk.
A kolbászt felkarikázzuk, a tojást keményre főzzük, levetkőztetjük. 
A tejfölt megsózzuk, a bicskánk helyett fokhagymát, szerecsendiót és borsot törünk bele. 
A banditákat próbatétel elé állítva, egy kiolajozott jénaiba rétegezzük: először lefektetjük a krumpli szeleteket, bekenjük tejföllel, majd ráhalmozzuk a kolbász, a tojás és a bacon felét.
Ezután jöhet ismét egy adag krumpli, rá a tejföl, majd arra érkezhet a maradék bacon.
Sütőbe tesszük egy jó másfél órára, hogy minden összetevő szépen megsüljön.

Jó étvágyat hozzá! Az ördög jobb és bal kezével belapátoljuk!

teletal_ihm_prospektus_v044

Hozzávalók:

1 kg krumpli

20 dkg bacon

25 dkg füstölt kolbász

6 tojás

5 dl tejföl

5 dkg olíva olaj

2 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál szerecsendió

1 nagy fej hagyma

só, bors