Zöldséges milánói, 15 perc alatt!

Ezt a  receptet a bolognai pite ihlette, csak ebbe került cukkini is, hogy még színesebb legyen!

Hozzávalók:
20dkg durumtészta
40dkg darálthús
10dkg gomba
5dkg csemegekukorica
20dkg cukkini
200ml paradicsomlé
1ek szárított bazsalikom
1tk fokhagymapor
1tk só
1tk bors
15dkg reszelt sajt

Processed with VSCOcam with m3 preset

Elkészítés:
A vízforralóban forraljunk vizet, így nagyban lerövidítjük a tészta főzési idejét. Amikor felforrt nyomjuk is egyből a lábosba gyújtsunk alá és mehet bele a tészta, egy pici sóval, étolajjal. Amíg ez megfő elkészítjük a szószt hozzá:

A darált húst tegyük egy kisebb lábosba és gyújtsunk alá, egy nagyobb pohárba keverjük el a paradicsomlevet az összes fűszerrel, és hagyjuk állni egy kicsit. Ha a húson már látjuk, hogy elkezdett megfőni a saját levében, akkor adjuk hozzá a cukkinikarikákat és a gomba szeleteket, valamint a kukoricát. Ha a hús készre párolódik, ez nagyjából 3-4 perc akkor öntsük rá a paradicsomszószt és újra forrásig forraljuk, folyamatos kevergetés mellett.

Mire ezzel elkészülünk szűrhetjük is le a tésztát, és azután mehet a tányérra. Reszelt sajttal, még melegen tálaljuk!

 

Szerző: Görbe Pál
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Görbe Pál receptjei
Saját weboldala: http://serpenyovirtuoz.hu/