Húsos paradicsomos pite

Egyszerűen ráfüggtem a vajas tésztára, bevallom őszintén. Mellesleg nagyon jól néz ki minden ebben a kerámia pite formában, így külön öröm elkészíteni ezt a fogást benne.

Hozzávalók:
10dkg liszt
5dkg vaj
1tk só
1 tojás

Töltelék:
200g passzírozott paradicsom
200g füstölt sonka
100g trappista sajt
50g bébikukorica
olíva bogyó

paradicsomos-husos_pite

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, majd a pite nagyságúra nyújtjuk, és kibéleljük vele a tortaformát.
A hozzávalókat a töltelékhez szépen sorban belepakoljuk, majd megszórjuk a sajttal, és bedobjuk a sütőbe. Addig sütjük míg aranybarna nem lesz rajta a sajt. 15-20 perc bőven elég neki 200 fok körül.

 

Szerző: Görbe Pál
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Görbe Pál receptjei
Saját weboldala: http://serpenyovirtuoz.hu/