TEJSZÍNES RAKOTT CUKKINI DURUM FUSILLI TÉSZTÁVAL

Egy finom és egészséges recept tésztarajongóknak.

rakottcukkini

Hozzávalók (4 adag):
300 g darált sertés lapocka
420 g cukkini
80 g durum fusilli
2 db fokhagyma
60 g póréhagyma
125 g mozzarella light
100 ml főzőtejszín (12 %)
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
1. A cukkinit felszeleteljük és besózzuk. Így levet ereszt, melyet később lecsepegtetünk. A póréhagymát felaprítjuk.
2. A darált húst olívaolajon sóval és borssal megpirítjuk. Félidőben hozzáadjuk a póréhagymát és a fokhagymát is.
3. Sós vízben al dante-re főzzük a tésztát. Ha kész, leszűrjük és félretesszük.
4. Ha a hús lepirult, akkor felöntjük a tejszínnel és átforraljuk az egészet. Beleforgatjuk a kifőzött tésztát.
5. A cukkini szeletek felét egy hőálló tálba tesszük, ráöntjük a tejszínes-tésztás darált húst. A tetejére tesszük a maradék cukkinit és a felszeletelt mozzarellát.

200 C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

1 adag (200 g) tartalmaz:
kalória: 282
fehérje: 18 g
szénhidrát: 9 g
zsír: 19 g

 

Szerző: Földi Rita
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Földi Rita receptjei
Saját weboldala: http://www.lifeandtrend.hu