Epres-túrós csoda

El sem tudom mondani, hogy mennyire vártam a boltok polcain az eper felbukkanását. A korábbi tapasztalat mindig az volt, hogy a túl korán megjelenő eprek íztelenek, de szerencsére az idén nem így történt, mert sikerült olyan finom import (marokkói) eperre bukkanni, ami már nagyon hajaz a nyári magyar eperre. Először vettem egy dobozzal, amit azonnal be is faltunk, majd még egyet, ami már a következő süti fontos alkotórésze lett. 🙂
Az örök klasszikus túró-eper egy finom kakaós piskótán bármikor megállja a helyét, legyen szó baráti összejövetelekről vagy akár a közelgő húsvéti ünnepi asztalról. 🙂

epresturoscsoda

Hozzávalók a kakaós tésztához:
3 db tojás
13 dkg cukor
1 dl olaj
2 púpos e.k kakaópor
1 dl expresszó kávé (nem instant, hanem lefőzött)
20 dkg liszt
0,5 cs sütőpor

Hozzávalók a túrós részhez:
25 dkg túró
7,5 dkg natúr joghurt
5 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
25 dkg eper

Elkészítés:
1. Először a piskóta alapot készítjük el, ehhez egy keverőtálba öntjük a cukrot, a tojásokat és az olajat, majd robotgép segítségével alaposan elkeverjük. Utána hozzáadjuk a kávét, végül a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
Én 12 cm-es átmérőjű szilikonos mini gyümölcstorta formákat használtam (ha nem szilikonosunk van, akkor ne felejtsük el kivajazni és lisztezni!), ebbe kanalazzuk a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, mert sütőnkénti eltérés előfordulhat. Félretesszük, kihűtjük.
2. A túrót villával áttörjük és hozzáadjuk a joghurtot, majd a porcukrot, végül pedig belereszeljük a citrom héját. 20 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
3. Ha kihűlt a piskótánk, akkor 2-2 evőkanállal halmozunk rá a túrós krémből, végül az eperből tetszőleges formákat vágunk és a krémre tesszük. Fogyasztás előtt hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat! 🙂

 

Szerző: Harcos Csilla
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Harcos Csilla receptjei
Saját weboldala: hhttp://etkek-vetkek.blogspot.hu