KÖRTÉS-GYÖMBÉRES SÜLT CSIRKE

Unod a hagyományos csirkés recepteket? Ha különlegesebb ízekre vágysz, próbáld ki ezt!

Számomra a diéta nem unalmas ételekből áll, hanem finom, egészséges hozzávalókból és izgalmas ízekből, pontosan így, mint ennél a receptnél.

article_600x500-1

Körtés-gyömbéres-rozmaringos sült csirke kardamomos barna rizzsel

Hozzávalók (2-3 adag)

300 g bőrös-csontos csirkemell

őrölt fekete bors

2 db rozmaring ág

őrölt rozmaring

1 nagyobb darab sárgarépa

1 nagyobb darab (keményebb) körte

1 kisebb darab egész gyömbér

olívaolaj

köret:

1 zacskó barna rizs

késhegynyi őrölt kardamom

 

Elkészítés:

1. Egy nagyobb darab egész csirkemellet vettem, melyet kettévágtam, és csak az egyik felét használtam fel, hogy körülbelül három adag legyen belőle. Ezt bedörzsöltem sóval és borssal.

2. A répát megpucoltam és felkarikáztam. A körtét hámozás nélkül felkockáztam. A gyömbért is meghámoztam és felkockáztam. Ezeket mind beleraktam egy sütőzacskóba és sóval, őrölt rozmaringgal megszórva, alaposan összeráztam a zacskót.

A zacskóba tettem a befűszerezett húst és meglocsoltam olívaolajjal. Majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 percet sütöttem. A végén kinyitottam a zacskót, hogy a teteje is megpiruljon a csirkének.

3. A barna rizsből zacskósat vettem most. Elég sok idő kell neki, hogy megfőjön, így érdemes a csirke sütése előtt már elkezdeni a főzést. Sós vízben megfőztem, majd a lecsepegtetett, forró rizst egy kevés őrölt kardamommal kevertem össze.

A kardamom nagyon jól illet ehhez a körtés-gyömbéres-rozmaringos csirkéhez. Csak arra ügyeljünk, hogy nehogy összetévesszük a sült körtét a sült gyömbérrel, mert én egyforma darabokra vágtam mindkettőt és meglepődtem mikor a savanykás körte helyett hirtelen a csípős gyömbérre haraptam rá.

A barna rizs igazán egészséges, tele van vitamonokkal, csakúgy mint a gyömbér. A csirke pedig alig tartalmaz kalóriát. Sütőzacskóban omlósra sütve az igazi. Érdemes kipróbálni.

 

Szerző: Földi Rita
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Földi Rita receptjei
Saját weboldala: http://www.lifeandtrend.hu