SZŐLŐVEL TÖLTÖTT SÜLT ALMA

Illatos, forró sült alma az ősz kincseivel.

1474427551_600x500

Hozzávalók (3 adag)

3 db alma

2 ek. méz

1 tk. vaj

őrölt fahéj

őrölt szegfűszeg

őrölt kardamom

2 marék dió

2 marék szőlő

1474427563_600x500

Elkészítés:

1. A diót durvára vágjuk, a szőlőszemeket félbe és ki is magozzuk.

2. Az alma felső részét levágjuk. Kiszedjük a magházat és egy karalábévájó vagy egy kiskanál segítségével az alma belső részét egy tálba kanalazzuk.

3. A kikanalazott almához hozzákeverjük a mézet, a vajat és a fűszereket, majd összemelegítjük az egészet, hogy a vaj és a méz is felolvadjon.

Ezt turmixgépben vagy aprítógépben pépesítjük. Hozzákeverjük a kimagozott szőlő felét, de ezt már nem turmixoljuk, csak összekeverjük.

4. Az előkészített almákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megszórjuk őrölt fahéjjal és meglocsoljuk egy kevés mézzel. Belekanalazzuk az almás pépet és a tetejét megszórjuk a felaprított dióval. Az almák köré szórjuk a maradék szőlőt.

200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

 

Szerző: Földi Rita
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Földi Rita receptjei
Saját weboldala: http://www.lifeandtrend.hu