SZŐLŐVEL TÖLTÖTT SÜLT ALMA
Illatos, forró sült alma az ősz kincseivel.
Hozzávalók (3 adag)
3 db alma
2 ek. méz
1 tk. vaj
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
őrölt kardamom
2 marék dió
2 marék szőlő
Elkészítés:
1. A diót durvára vágjuk, a szőlőszemeket félbe és ki is magozzuk.
2. Az alma felső részét levágjuk. Kiszedjük a magházat és egy karalábévájó vagy egy kiskanál segítségével az alma belső részét egy tálba kanalazzuk.
3. A kikanalazott almához hozzákeverjük a mézet, a vajat és a fűszereket, majd összemelegítjük az egészet, hogy a vaj és a méz is felolvadjon.
Ezt turmixgépben vagy aprítógépben pépesítjük. Hozzákeverjük a kimagozott szőlő felét, de ezt már nem turmixoljuk, csak összekeverjük.
4. Az előkészített almákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megszórjuk őrölt fahéjjal és meglocsoljuk egy kevés mézzel. Belekanalazzuk az almás pépet és a tetejét megszórjuk a felaprított dióval. Az almák köré szórjuk a maradék szőlőt.
200 C fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Szerző: Földi Rita
Rovata a Teletál Magazin oldalán: Földi Rita receptjei
Saját weboldala: http://www.lifeandtrend.hu