FITNESZ GYROS SÜLT KRUMPLI HELYETT PADLIZSÁNNAL

Egy könnyű, görög vacsinak ajánlom ezt az ételt. Imádom a gyrost, de a sült burgonya nem éppen diétás. Így e nélkül szoktam elkészíteni, csak salátával. Most viszont volt egy darab padlizsánom is gondoltam, miért ne adnék neki egy esélyt a gyros mellett. Bejött. Nagyon jól pótolja a burgonyát és alacsony kalóriatartamával vacsorára is tökéletes választás.

Hozzávalók (2 adag):

a húshoz:

300 g csirkemell filé

padliolívaolaj

gyros fűszerkeverék

a padlizsánhoz:

1 db nagyobb padlizsán

őrölt fekete bors

a görög salátához:

100 g feta sajt (Apetina laktózmentes)

3 db paradicsom

½ kígyóuborka

1 db lilahagyma

bazsalikom

oregánó

olívaolaj

 

Elkészítés:

1. A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A fűszerkeverékkel és az olívaolajjal összekeverjük és 15 percig állni hagyjuk. Ezután serpenyőben megsütjük.

2. A padlizsánt megmossuk és egy ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. Sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. 200 C fokra előmelegített sütőben pirosasra sütjük.

3. A görög saláta hozzávalóit felkockázzuk és egy tálban összekeverjük. Érdemes állni hagyni egy kis időre.

Tálalásnál piros kaliforniai paprikát adtam még hozzá.

Szerző: Földi Rita